Neem jezelf in beheer

Een dag met Joep Dohmen is een dag over levenskunst, over nadenken over goede gewoontes, over empathie, authenticiteit, negatieve en positieve vrijheid en nog veel, heel veel meer.

Dinsdag 31 mei

Nederland, Utrecht, 21 augustus 2010. Portret van Joep Dohmen. Hoogleraar aan de universiteit voor Humanistiek te Utrecht. Auteur van oa een pleidooi voor een moderne levenskunst, getiteld 'tegen de onverschilligheid'. Filosoof. Foto: Wim Oskam/Hollandse Hoogte

Foto: Wim Oskam/Hollandse Hoogte

sprak de filosoof en emiritus hoogleraar een volle zaal met mensen uit het o.a. het bedrijfsleven, gezondheidszorg en onderwijs toe met als locatie het schitterend gelegen kloosterhotel ZIN in Vught. Hoe geef je leiding in een neoliberale samenleving en wat kunnen we in het licht van dit vraagstuk leren van Plato, Aristoteles en Kant, maar ook van Midas Dekkers, Frans de Waal en filosofen van nu als Martha Nussbaum, Susan Nieman, Peter Bieri en Margaret Walker?

Zij die er bij waren maakten kennis met het begrip ‘flourishing’, het groeien en bloeien als persoon en organisatie, gebaseerd op deugden. Vindica in tibi (neem jezelf in beheer) in de praktijk, een mooie constatering.

Filosofie  Magazine en Shared Stories organiseerden samen deze Pitstopsessie in Vught. Zij slaan wederom de handen ineen en bereiden een volgende Pitstopsessie voor in oktober van dit jaar.