Filosofie Zakelijk en Satori nodigen u deze zomer, op 26 juni, graag uit voor de Pitstopsessie in Vught: Van Angst naar vrijheid: Laat angst uw organisatie niet verlammen, maar verrijken. Filosoof-psychiater Damiaan Denys geeft tijdens dit dagseminar handvatten om gevoelens van angst op de werkvloer te identificeren én te gebruiken.

Bezuiniging, reorganisatie, fusie, sanering – het zijn woorden die het gros van de medewerkers op de werkvloer doet huiveren. Gehecht aan de status-quo horen we deze angstwoorden liever niet. Hoe kunt u er als leidinggevende voor zorgen dat de angst voor verandering, die zich veelal uit in weerstand, niet doet verlammen, maar uw team juist in beweging zet? Hoogleraar Psychiatrie en filosoof Damiaan Denys biedt u in dit seminar handvatten.

Denys, gespecialiseerd in het thema ‘angst’, meent dat we leven in een angstcultuur. Tijdens dit seminar neemt Denys ons mee achter de schermen van zijn onderzoek en de ontwikkeling van zijn boek Angstparadox dat eind dit jaar verschijnt. Een merkwaardige constatering is het startpunt van onderzoek. Hoewel we statistisch gezien in één van de meest veilige tijden ooit leven, zijn we nog nooit zo angstig geweest. Waar komt deze angst vandaan en wat betekent dit voor de manier waarop we ons handelen in organisaties arrangeren?

Denys meent dat het tijd is om onze angsten in een ander daglicht te plaatsen. Niet als momenten van verstarring of stilstand, maar als de gelegenheid om onszelf vorm te geven of verder te ontwikkelen. Maar, hoe vertaalt u deze nieuwe verhouding op de werkvloer, in een organisatie waar bij uitstek alles tot in detail wordt gecontroleerd? Denys’ onconventionele analyse van angst biedt ruimte voor acceptatie en verandering. Nuchter beweegt Denys zich in de krochten van de ziel. Hij daagt u gedurende de dag uit om de confrontatie met uw angsten aan te gaan. Wat betekent angst voor u?

Tijd & Locatie

Datum: 26 juni 2017
Tijd: 09:00 – 17:00
Locatie: ZIN, Klooster voor zingeving en werk
Adres: Boxtelseweg 58, 5261 NE Vught

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Leon Heuts 088-7002911
of: aanmelden@vbku.nl

Prijs: € 329,75 (excl. Btw) per persoon.
Dit bedrag is inclusief consumpties, lunch, afsluitende borrel, documentatie én het boek Een kleine inkijk in onze angsten – TedXlezing (Business Contact, 2016).

Over de spreker
Prof. Dr. Damiaan Denys is hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en afdelingshoofd psychiatrie van het Academisch Medisch Centrum Amsterdam. Als psychiater onderzoekt Denys hoe mensen controle verliezen over hun eigen gedachten en gedrag. Als filosoof belicht Denys hoe angst verbonden is met het menselijk bestaan. Momenteel werkt Denys aan zijn boek Angstparadox waarin hij pleit voor een herwaardering van angst. Ook heeft de Vlaming een aantal theatermonologen geschreven en gespeeld. Het podium is geen onbekend terrein voor de ervaren spreker die bij TedXAmsterdam in een volle Schouwburg sprak over de relatie tussen angst en vrijheid. Ook was hij in 2015 te gast in het televisieprogramma Zomergasten.